vrijdag 26 mei 2017

Wat doe je zoal op een vrijdag ?

Starten met een heerlijk ontbijt. Deze ochtend zijn er meerdere gasten aan de ontbijttafel en zo merk je dat ieder een eigen manier van eten heeft. Onze nieuwe vrienden eten echte boter zoals wij Franse kaas eten, in dikke sneden … of je dit kan zien aan hun figuur, laat ons eerlijk zeggen… JA

In overleg met Corinne besloten we om naar de kapel Notre-Dame D’Orient à Sermizelles te wandelen. Volgens Corinne een tochtje van 45 min heen en 45 min terug. Wij kijken echter ook naar de omgeving en de plantjes, dus doen we er iets langer over.
Op onze terugweg zien we plotseling een auto op onze route. Wij denken, wie is nu zo zot. Het blijkt Corinne die zich ongerust maakten, omdat we zo lang weg bleven.

Eenmaal terug aan onze table d’hote bleken onze gastheer te moeten vertrekken naar hun Amerikaanse vrienden uit Boston. We kregen dus de sleutels van het domein, en ze vroegen om alles te sluiten indien we nog weg zouden gaan. Altijd leuk als men vertrouwen in je heeft.

De namiddag een wandeling in de buurt van Avallon. Bij de brug een duidelijke overzichtskaart met verscheidene wandelingen, maar geen enkele gele, groene of blauwe indicatie hoe te starten.
Met behulp van de tablet dan maar zelf op ontdekking naar de blauwe route. Het is gelukt maar Tom heeft wel  al zijn geografische skills moeten gebruiken. Uiteindelijk bleek het een mooie wandeling door bos en dal.

Zulk een inspanning verdient een presentje. Met de auto naar het centrum, bovenop de heuvel. En ja hoor we konden bij Dame Jeanne in de tuin zitten om te genieten van Ice tea, huisgemaakt en een Café glacé, heel speciaal huisgemaakt, laat ons gewoon eerlijk zijn: iets raars.
De huisgemaakt ijsjes gingen er ook vanzelf in, de moelleux  chocola was iets minder spectaculair.

Eens terug op het domein, een heerlijk douche, want 29 graden om 17.30 uur is niet slecht.

Het avondmaal gewoon succulent.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten