woensdag 24 mei 2017

Sommigen noemen het de regenput van Frankrijk

Woensdagochtend, afspraak Beemdenlaan 64 tussen 9.00 en 9.15
Frieda is een vroege vogel en omstreeks 8.30 uur present, de anderen Wim, Suzy en Ria arriveren niet veel later.

Aangezien de verkeersinformatie aangeeft dat Antwerpen en Brussel zo goed als stilstaan, een zekere Trump bezoekt België, besluiten we om via Namen en Bouillon richting Frankrijk te rijden.
Zonder problemen bereiken we Bouillon, waar we onze café au lait bestellen op een zonnig terras. Naast koffie en thee heeft het huis ook zelfgemaakt gebak. Frieda kan er niet aan weerstaan, de anderen passen nog. Ze moeten wel toegeven dat het gebakje er heerlijk uit ziet.
Iets over twaalf rijden we verder. In de buurt van Verzy smullen we van ons meegebracht lunchpakket.  Zoals gewoonlijk kijken we in elkaars bord en proeven we van elkaars lekkers … een omeletje, verse ananas, enz…
Via stille en eenzame wegen trekken we verder richting Morvan. Zonder problemen vinden we Les Forges de Girolles, ook al kent de gps de straatnaam niet. Volgens “haar” bestaat er maar 1 straat in Girolles, namelijk de rue Grande.

Corinne en Christian ontvangen ons alsof we hier elk jaar komen. Een rondgang langs de kamers, de ene al mooier dan de andere. Onze dames beschikken niet alleen over een slaapkamer, ook een living, een keuken, apart toilet en een badkamer met dubbele douche behoort tot hun domein.
Wim beschikt dan weer over een sportieve kamer met 3 niveau’s.
Na de koffersop de kamer gezet te hebben, zitten we even samen op het zonovergoten terras, de dames een wit wijntje de mannen een  biertje, een regionaal biertje natuurlijk.

Dan stel ik voor om de omgeving te verkennen, iedereen gaat mee. Al na enkele meters zitten we in het groen. Een overvloed aan orchideeën, veldbloemen …vlinders. Dan stopt het pad. Gelukkig heeft Tom een klein tabletje bij en dankzij “maps” steken we zonder risico de weide over om zo op een holle weg uit te komen. Op de terugweg ziet Tom kersenbomen staan. Hij wil proeven, “die zijn nog niet rijp”: zegt iedereen. Maar koppig als Tom is, kruipt hij toch over de draad. Hij proeft dat ook als eerste een heerlijke kers, maar is zo lief om er enkele mee te nemen voor de anderen, want zitten er hier in het hoge gras geen teken? Gelukkig niet.

Dan horen we de lokroep van het aperitief. Wie kan daar aan weerstaan? Niemand dus … bijna iedereen begint met de kirr, ik kies voor de Cremant de Bourgogne. Het aperitief loopt uit, maar Christian trakteert ons met een geheim recept. Hij noemt het XXXXXXX

Vervolgens verandert Christian in huiskok en streelt onze smaakpapillen. We zijn overtuigd, echt lekker. Het is 22.30 voor we het door hebben. Tijd om onze kamers op te zoeken, maar dan vraagt Christian wie er nog een speciale, zachte rum wil proeven … 

1 opmerking:

  1. Ziet er schitterend uit!!
    Groeten aan alle kompassers en geniet ervan!
    xx
    Ingrid

    BeantwoordenVerwijderen