donderdag 10 juli 2014

Tussen massatoerisme en het kompasprogramma ligt maar 10 km

We maken voor alle zekerheid het programma afhankelijk van www.meteo.it en besluiten om het bezoek aan de Adriatische Zee reeds op woensdagmorgend uit te voeren.

Onze eerste stopplaats: Ortona. Daar bekijken we onze eerste trabocco, maar de commerciele inslag is te opvallend.

We vervolgen onze weg naar Fossacesia Marina, en reeds na enkele kilometers is er geen toerist meer te bekennen. Onszelf beschouwen we inderdaad niet als toeristen, maar eerder als "ontdekkingsreizigers" ...

Maar ook de magen van een ontdekkingsreiziger kunnen beginnen grommen. Op zoek naar lokaal voedsel dus ...

Dan is de lokroep van het Museo Archeologico Nazionale d'Abruzzo zeer groot. Tom tracht ticketjes te bekomen. De Italiaanse loketbediende wil behulpzaam zijn, maar sinds 1 juli 2014 gooit de minister van cultuur roet in het eten. Vanaf nu moet iedereen volle pot betalen. Tom gooit al zijn charmes in de weegschaal; na enkele interne telefoontjes komt Maria Ruggeri, direttore naar beneden. Zij "overruled" de nieuwe regeling.

Niet omdat we nu de gedistingeerde Direttore kennen, bevelen we nu dit museum aan; wel de schitterende collectie schreeuwt om een bezoek.

Eindelijk een gelatria, daar kunnen we niet voorbij.

En hoe zit het nu met ons geweten ? Heel goed. We vinden het gewoon gezellig om samen op ons terras van lokale specialiteiten te proeven.

Donderdagmorgen en opnieuw dwingt www.meteo.it de gids in het verweer. Gelukkig brengt de Orfento en Caramanico licht in de duisternis.

Het begint met een serieuze afdaling; maar de inspanning wordt snel vergeten.


Wie zegt dat pic-nicken niet leuk is ?

Op de terugweg brengen we een bezoekje aan San Valentino in Abruzzo. Neen Elio Di Rupo komen we niet in levende lijve tegen, maar toevallig brengen we een bezoek aan de gelateria, waar in de glazenkast onze premier overduidelijk aanwezig is.

Morgen verkassen we naar de Gran Sasso.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten