donderdag 15 augustus 2013

Fonte degli Innamorati

Access ...
Take the A25 motorway.. Leave at the Aielli-Celano exit and turn right onto the SS5 for 400m before turning right for Celano. Pass under the motorway and over the railway. After 400 m the roads bends left. Immediately after the bend take a narrow side-road (right) that should be signposted "La Foce". This lane almost doubles back before leading, in 1,5 km, to the carpark at the gorge entrance.

Et pour les Flamands:
sla op tijd rechtsaf en volgde pijltjes van de pizzeria 'La Foce'

UTM:

De wandeling van vandaag is een onderdeel van de GR12. De kloof is niet altijd toegankelijk, want na een regenrijke periode is het slipgevaar eigenlijk te groot.
Maar we hebben geluk, de eerste twee kleine meandertjes staan zo goed als droog. We gaan er dus voor.
het is een zeer afwisselende tocht: een stukje door het bos, een kleine afdaling naar de bedding om daarna terug de helling te veroveren.

Inderdaad, dat ben ik in dat felgroene T-shirt. UV-bestendig en anti-transpirerend ...
Net zoals in de Tour de France is er halverwege een bevoorrading: op het menu een flesje water, een suikerbom en een fris appeltje.
Bij de Fonte degli Innamorati doe ik een poging om de waterdruppels artistiek te vangen. Zal ik toch maar in een fotoclub gaan ?
Op de terugweg vallen er onverwacht enkele druppels, wat onze tocht (nog meer) avontuurlijker maakt.
Maar blijkbaar zijn we uit het juiste hout gesneden ...

Op weg naar ons hotel zoeken we een typisch Italiaans cafeetje ... maar
15 augustus is hier duidelijk een feestdag, en Italianen zijn blijkbaar ook nog heel katholiek.

Twee dorpen verder hebben we geluk ... Due cappucino et una pane cottoleta en una crepa prosciuto et fromagio. Je merkt het na enkele dagen denken we genoeg en duidelijk Italiaans te spreken om te overleven.

Morgen verkassen we onze koffers naar Hotel Queen, te San Giovanni Teatino1 opmerking: