maandag 1 april 2013

Een traditionele Portugese maaltijd

Deborah was al sinds zondag in Lisboa. Tom & co arriveerden vandaag omstreeks 13.30. Jan & Annie, na een kapotte koffer te hebben gerecupereerd, kwamen tenslotte rond 18.30 de luchthaven uit en misten door hun wat laattijdige aankomst het eerste toch wel zonnige terrasje van onze trip. Maar niet getreurd, er zullen er wellicht nog vele volgen.


Lisboa is ongetwijfeld gekend om zijn vele gezellige plekjes, barretjes en typische restaurants waar je samen met de locals kan genieten van een plaatselijk gerecht en aldus, zoals het een echte Kompasser betaamt, namen we ons diner tussen de Portugezen, onder de TL-lampen bij een groot tv-scherm en een voetbalmatch. Portugal ten voeten uit!

Pessoa, I presume, allicht de meest bekende Portugese dichter uit de voorbije eeuw, was in zijn tijd kind aan huis bij La Brasileira. Afsluiten deden we, zoals het hoort, genietend van een goed glas rode porto (tawny, en dus niet van de minste!) of was het nu coca cola en/of schweppes? 


Op weg naar Dante's hel, doorheen de wijk Baixa Chiado, lieten we ons door een korte bui niet kisten. 'The underground' bracht ons, u raadt het al, ondergronds én droog weer naar huis.


En wat er morgen op het programma staat/stond, dat lezen jullie snel!

Slaapwel, Kompassers en tot morgen ofte boa noite e até amanhã!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten