zondag 10 juli 2011

op weg

Donderdag 7 juli 2011

op weg naar ...

via Arlon, Metz, Nancy, Toul ... bereiken we onze eerste halte

Dijon. De reisleider dacht met een historisch-culturele wandeling deze Bourgondische hoofdstad te verkennen. De weerselementen beslisten er echter anders over ...

Het alternatief werd gevonden in de brasserie een onderkomen in

Historische figuren zoals Philippe Hardi, Jean sans Peur, Philippe Le Bon en Charles le Temeraire sierden de glasramen en waren de directe aanleiding tot een historische discussie.

De versiering op de aanpalende muur legde de link met Jan Decleir en zijn historische reclamespot. Maar echte chauffeurs met een gevoel voor verantwoordelijkheid laten zich niet snel verleiden.

Onweerswolken kwamen ons tegemoet op de Autoroute du Soleil, maar we bereikten La Vigneronne net op tijd. Alain en Patricia ontvingen ons met open armen.

Zij zorgden voor het welkomdrankje terwijl de weerselementen ons trakteerden op een machtig natuurspektakel. De twee jongsten trotseerden de natuurelementen en namen voor het avondeten nog een frisse duik. De twee oudsten van het gezelschap dronken ondertussen (wijselijk) nog een tweede aperitiefje.

Cruzille, een dorpje met 259 inwoners telt verder enkel woningen. Geen bakker, geen beenhouwerij, geen café of restaurant te bespeuren. Gelukkig werkte onze gastheer in een vorig leven in de Brusselse horeca. Als gastheer van de Table d'Hôtes bereidde hij voor ons een heerlijk en biologisch verantwoord menu.

Na het entrée, de plat de resistant, le fromage en het dessert vielen we zomaar in slaap.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten